• Generic selectors
  Exact matches only
  Search in title
  Search in content
  Post Type Selectors
  Filter by Categories
  Blog
  Referenties
 • +100%-
 • 0345 53 00 33
 • info@sinjeur.nl
 • Vrijblijvend advies
 • Sinjeur
 • Generic selectors
  Exact matches only
  Search in title
  Search in content
  Post Type Selectors
  Filter by Categories
  Blog
  Referenties
 • +100%-
 • 0345 53 00 33
 • info@sinjeur.nl
 • Vrijblijvend advies
 • Menu

  Wet Langdurige Zorg opgelet: wees geen struisvogel!

  Contact opnemen

  De Wet Langdurige Zorg en struisvogels, wat hebben die met elkaar te maken?
  Van struisvogels is bekend dat zij de kop in het zand kunnen steken. Daarmee doen zij alsof er geen gevaar dreigt en zij niets aan dat gevaar kunnen doen. Nu levert die Wlz, de Wet langdurige zorg, geen gevaar op, maar toch is de parallel snel gemaakt. Want een jaar na de invoering lieten juist de indicatiestellers weten dat er mensen zijn die slechter af zijn in de Wlz. Opvallend genoeg kunnen deze mensen niet meer uit de Wlz en zit u, als u niet oplet, ongewild gevangen binnen deze wet.

  Ongewild gevangen binnen de Wet Langdurige ZorgWet Langdurige Zorg

  Wie toegang wil tot de Wet langdurige Zorg moet een moet een blijvende zorgbehoefte hebben. Dat betekent dat permanent toezicht nodig is of  24-uurs nabijheid van zorg.
  Binnen de Wlz geldt een eigen bijdrage die afhankelijk is van uw inkomen en vermogen. Wanneer u een hoog verzamelinkomen heeft en/of een vermogen alleenstaand bent, geldt voor u de hoge eigen bijdrage. Dat komt neer op € 2.364,80 per maand. Daarbij maakt het niet uit of u alle geïndiceerde zorg ook daadwerkelijk afneemt. Het indicatiebesluit zelf is de grondslag voor de eigen bijdrage.

  De Wet Langdurige Zorg ‘opzeggen’ is zo goed als onmogelijk. U komt er namelijk niet zo snel vanaf. Dit kan alleen worden opgezegd als uw zorgbehoefte zodanig is afgenomen, dat u niet (meer) voldoet aan de toegangscriteria. Wanneer u vraagt om beëindiging van de indicatie Wlz-zorg , start het CIZ opnieuw een volledig onderzoek. Alleen wanneer wordt vastgesteld dat u niet (meer) voldoet aan de criteria, kan de Wlz-zorg worden stopgezet. Wilt u de Wlz opzeggen omdat u bezwaren heeft tegen de hoogte van de eigen bijdrage dan krijgt u ‘nul op uw rekest’.
  Een waarschuwing is dus op zijn plaats: bezint eer ge begint en laat u goed informeren!

  Bezint eer ge begint

  Het is zeker niet zo dat iedereen die zware zorg nodig heeft per definitie in de Wlz thuishoort. Afhankelijk van uw situatie is er wellicht ook een oplossing mogelijk die binnen de Zvw en Wmo valt.
  Daarnaast zijn er mogelijkheden om in aanmerking te komen voor een lage eigen bijdrage. U betaalt dan geen € 2.364,80 maar maximaal € 861,80 per maand voor de eigen bijdrage.

  Voorkom onwetendheid

  Steek uw kop niet in het zand en laat u goed informeren. Een Sinjeur advies zet de alternatieven en mogelijkheden voor u op een rij. Wij zijn deskundig en werken onafhankelijk. U bespaart uzelf een zoektocht door het woud van regels en wetten en komt misschien tot de ontdekking dat particuliere zorg een heel goed alternatief is. Wilt u op een snelle en efficiënte manier geïnformeerd worden: Bel 0345-53 00 33 of vul het onderstaande formulier in.

  Klik hier

  , , , , , ,

  Comments are closed.

  Inschrijven blog