• Generic selectors
  Exact matches only
  Search in title
  Search in content
  Post Type Selectors
  Filter by Categories
  Blog
  Referenties
 • +100%-
 • 0345 53 00 33
 • info@sinjeur.nl
 • Vrijblijvend advies
 • Sinjeur
 • Generic selectors
  Exact matches only
  Search in title
  Search in content
  Post Type Selectors
  Filter by Categories
  Blog
  Referenties
 • +100%-
 • 0345 53 00 33
 • info@sinjeur.nl
 • Vrijblijvend advies
 • Menu

  Overzicht particuliere zorg in Nederland

  Contact opnemen

  Zoekt u een overzicht particuliere zorg in Nederland, dan herkent u zich in de volgende vraag:

  “Ik kom net terug van een bezoek aan mijn zus. Na een herseninfarct is zij in een verpleeghuis terecht gekomen. Zelf heb ik nog geen zorg nodig. Maar ik wil niet in dezelfde situatie terecht komen. Vandaar dat ik googelde naar een overzicht particuliere zorg. Echter vind niks wat lijkt op een compleet overzicht. Kunt u me helpen?”

  Dit was de eerste vraag die vanochtend bij Sinjeur binnenkwam. Aangezien het niet de eerste keer is, volgt hier meer uitleg. Want het is niet vreemd dat er géén overzicht particuliere zorg is. Al met al zijn er meerdere redenen.

  Een sector in ontwikkeling

  Sinds enkele decennia zijn er ondernemers die een alternatief bieden ten opzichte van de traditionele verzorgings- en verpleeghuizen. Het is een sector in ontwikkeling. Er zijn inmiddels meer dan 400 verschillende particuliere zorgorganisaties. Vrijwel wekelijks opent er ergens in den lande een nieuwe particuliere zorgorganisatie. Dus is het alleen al om die reden  een hele klus om het overzicht particuliere zorg te hebben en te houden.

  Zogenaamde “particuliere zorg”

  Overheidsmaatregelen hebben de afgelopen jaren ervoor gezorgd dat de nodige traditionele verzorgingshuizen in min of meerdere mate zijn gerenoveerd en als woonzorg-appartementen op de vrije markt komen. Daarom zijn er inmiddels van die ouder voorzieningen die zich op de markt profileren als particuliere zorg. In de praktijk blijkt dat de zorg geen snars anders is dan voorheen.

  ‘Dé particuliere’ ouderenzorg bestaat niet

  De ene organisatie is de andere niet. De een ligt in de stad, in een park, in een buitenwijk of op het platteland. Soms is de particuliere organisatie gespecialiseerd in dementie. In andere gevallen juist niet. In een aantal gevallen is een indicatie verplicht, soms zelfs een heel specifieke indicatie of alleen met een Pgb. Terwijl er ook particuliere zorgorganisaties zijn waar u zonder een indicatie terecht kunt. Er zijn huizen waar u € 3500,= per maand betaalt en er zijn goedkopere en duurdere huizen.
  Soms gaat het om een enkel huis waar de zorgondernemers zelf ook in of bij wonen. Bij anderen is er weer sprake van ‘concerns’ met meerdere vestigingen.
  Er zijn huizen voor 8 tot 15 bewoners. Plekken waar een 30- tot 40-tal ouderen wonen en zelfs gebouwen die nog meer ouderen verzorgen. Er zijn villa’s, residenties, buitenhuizen en monumenten, maar ook appartementencomplexen, flats en nieuwbouwlocaties.

  Wat u moet weten als u particuliere ouderenzorg zoekt?

  Particuliere ondernemers focussen op beter gesitueerde, hoger opgeleide ouderen die gesteld zijn op privacy. Als bewoner verblijft u  bovendien onder gelijkgestemden. Daarnaast is het terug te zien in een andere sfeer en uitstraling, andere locaties, een meer persoonlijke aanpak en vooral meer aandacht voor de persoonlijke levenssfeer.
  Wanneer u particuliere ouderenzorg zoekt zijn er altijd tal van vragen. Wat past het beste? Waar is de beste zorg in de situatie van mijn moeder of mijn vader? Bent u aan een stad of regio gebonden? Hoe bent u tot nu toe gewend te wonen en te leven? Welk budget is beschikbaar?
  Wanneer u particuliere ouderenzorg zoekt is er dus altijd sprake van maatwerk.

  Terug bij het begin met de vraag:
  “Ik kom net terug van een bezoek aan mijn zus. Na een herseninfarct is zij in een verpleeghuis terecht gekomen. Zelf heb ik nog geen zorg nodig. Maar toch: ik wil niet in dezelfde situatie terecht komen. Ik googelde naar een overzicht particuliere ouderenzorg. Ik vind niks wat lijkt op een compleet overzicht. Kunt u me helpen?”

  Het antwoord: “Jammer genoeg is er niet één overzicht particuliere ouderenzorg.  In de databases van Sinjeur is gedetailleerde informatie over meer dan 400 particuliere zorgaanbieders opgenomen.

  Kunt U mij vertellen wat u zoekt en voor wie? Dan kan ik u verder helpen. Kijk hier wat een persoonlijk maatwerk advies inhoudt of neem contact op.

   

  , , , , ,

  Comments are closed.

  Inschrijven blog