
Zorgvilla mét of zónder indicatie. Hoe zit het precies?
“Mijn moeder van 92 jaar verblijft momenteel in een zorghotel. Zij moet binnenkort naar huis en krijgt geen indicatie. Ik dacht zelf aan een zorgvilla maar weet u of hiervoor een indicatie nodig is?” Lees hier hoe het zit.

5 hoofdbrekens van een mantelzorger
De mantelzorger die een oudere helpt staat niet voor een lichte taak. Wat eenvoudig begint kan in de loop van de tijd veel kopzorgen en stress veroorzaken. De kans is groot dat u zich herkent in de volgende 5 uitspraken. Nog belangrijker dan de herkenning: hoe beperkt u die kopzorgen!

Overzicht particuliere zorg in Nederland
“Ik googelde naar een overzicht particuliere ouderenzorg. Ik vind niks wat lijkt op een compleet overzicht. Kunt u me helpen?” Ja onze databases bevatten meer dan 300 particuliere zorgaanbieders.

Eigen bijdrage ouderenzorg : is besparing mogelijk?
Of besparing op de eigen bijdrage mogelijk is, is een simpele vraag. Het antwoord is moeilijker. Het kan namelijk ‘Ja’ of ‘Nee’ zijn. Sinjeur schetst aan de hand van diverse situaties wanneer besparing mogelijk is.

Wachtlijsten in de ouderenzorg
De beslissing om te verhuizen naar een instelling stelt iedereen liefst zo lang mogelijk uit. Thuis weggaan is een hele stap. En wanneer de beslissing is genomen kunt u te maken krijgen met wachtlijsten. Een wachttijd van 6 of 13 weken is volgens zorgorganisaties en verzekeraar aanvaardbaar.

CIZ-indicatie en de financiële consequenties
Een CIZ-indicatie aanvragen is vaak en automatisme als zorg nodig is. Er komt heel wat bij kijken. Het heeft nogal wat financiële consequenties én er zijn alternatieven. Sinjeur zet een aantal zaken voor u op een rij.

Ernst Timmer schreef over de ouderenzorg
Goede wijn behoeft geen krans. ‘De val van mijn moeder’ werd namelijk het Boek van de maand bij DWDD. Toch is het aan te bevelen voor iedere zoon en dochter van ouderen. Lees de recensie.

Oud worden zonder het te zijn!
De media melden vaak berichten over ouderen die in de kou staan. Ouderdom lijkt een tragische gebeurtenis. Hoe anders is de werkelijkheid. Auteur Rudi Westendorp geeft in ‘Oud worden zonder het te zijn’ een andere visie. Het boek is een groot succes. Op dit moment treft uitgeverij Atlas Contact voorbereidingen voor de 14e druk. Lees hier de recensie.

Kwaliteit particuliere ouderenzorg : (g)een automatisme?
Kwaliteit van de ouderenzorg. De Inspectie stelt ‘verscherpt toezicht’ in en publiceert een ‘zwarte’ lijst. Dat roept de vraag op: hoe zit het met de kwaliteit van de particuliere ouderenzorg? In deze blog de kwaliteitszaken van particuliere ouderenzorg op een rij.

Wat is particuliere ouderenzorg?
Wat is particuliere ouderenzorg? Dat is een eenvoudige vraag, maar het antwoord is ingewikkeld. Laten we eens kijken wat u tegenkomt als u ernaar zoekt op internet: U vindt een scala aan organisaties die zorg aanbieden. U ziet door de bomen het bos niet meer. In deze blog daarom het antwoord op: “Wat is particuliere ouderenzorg?”

Scheiding vanwege dementie of ziekte is niet nodig
Opname in een verpleeg- of verzorgingshuis zorgt na vele jaren samen voor een gedwongen scheiding. Schrijnend, want op hoge leeftijd zijn paren soms meer dan 50 jaar onafscheidelijk geweest. Is dat te voorkomen? Ja: de particuliere zorg biedt vaak een oplossing!

Wet Langdurige Zorg opgelet: wees geen struisvogel!
De Wet Langdurige Zorg, is lang niet voor iedereen de beste oplossing. Ruim een jaar na de invoering blijkt dat er mensen zijn die slechter af zijn in de Wlz. Opvallend genoeg kunnen deze mensen niet meer uit de Wlz en zit u ongewild gevangen binnen deze wet.

Hoe zit het met de zorgwetten?
Wanneer u te maken krijgt met ouderenzorg kunnen er drie zorgwetten van belang zijn. Wlz, Wmo, en ZvW: het zijn maar een paar voorbeelden van afkortingen die u regelmatig zult horen. In deze blog en in een filmpje starten we met de hoofdzaken op een rij te zetten.