• Generic selectors
  Exact matches only
  Search in title
  Search in content
  Post Type Selectors
  Filter by Categories
  Blog
  Referenties
 • +100%-
 • 0345 53 00 33
 • info@sinjeur.nl
 • Vrijblijvend advies
 • Sinjeur
 • Generic selectors
  Exact matches only
  Search in title
  Search in content
  Post Type Selectors
  Filter by Categories
  Blog
  Referenties
 • +100%-
 • 0345 53 00 33
 • info@sinjeur.nl
 • Vrijblijvend advies
 • Menu

  Mevrouw Storm: mijn man zoekt een soort ‘Joost’

  Contact opnemen

   

   

  “Bij mijn man Jan* is twee jaar geleden vasculaire dementie geconstateerd. Er zijn meer dingen met zijn gezondheid aan de hand. Het geheel zorgt ervoor dat hij heel kwetsbaar is en dat zorg nodig is. Wij wonen nu nog samen in de woning die Jan jaren geleden zelf ontworpen heeft en het is voor ons ontzettend belangrijk om thuis te blijven.
  Ik ben zelf in goede gezondheid en, met ondersteuning van thuiszorg, een vrijwilligster en vrienden, lukt het om de mantelzorg op ons te nemen. Sterker nog: toen Jan een tijdje terug in de revalidatie terecht kwam vanwege een breuk, was dat niet goed. Hij kwijnde weg, wilde niet in de groep eten. Dan kwam ik op bezoek en dan zat hij in zijn kamer met medicijn en eten nog onaangeroerd. Er was een indicatie voor vijf maanden en hij is er nog geen maand geweest. Ik heb hem naar huis gehaald en de thuiszorg is ingeschakeld.
  Hij had al een CIZ-indicatie voor dagbehandeling voor vier dagdelen met vervoer. Na veel praten ging Jan daar twee dagdelen per week naartoe. De weerstand wordt iets minder doordat ik hem breng, maar hij ziet er elke keer tegenop”.

  Joost van Heer Bommel

  “Jan* is alles behalve een groepsmens, eerder een Zen-type, soms eigenwijs en een tikkie arrogant. Ik zeg wel eens: “Jan heeft een ‘Joost’ nodig, zoals de butler van Heer Bommel”.
  We zijn in de 70 en dat zijn situatie er in de toekomst niet beter op wordt, is me wel duidelijk. De thuiszorg kwam met papieren om een indicatie aan te vragen voor de Wlz, de wet Langdurige Zorg. Ik maakte me zorgen. In een slapeloze nacht zat ik te googelen en toen kwam ik Sinjeur tegen. Ik voelde me aangesproken en heb ’s nachts op hun website mijn gegevens achtergelaten. De dag erna nam Will Goossens telefonisch contact op en ontving ik een informatiepakket. Het voelde goed en het zag er vertrouwd uit en ik dacht: “Baadt het niet, dan schaadt het niet” en heb een advies aangevraagd bij Sinjeur”.

  “Wow ik ga het bestuderen, hartelijk dank voor de snelle afhandeling”

  “Een week later trof ik in mijn mailbox een bericht aan met het Sinjeur-advies. Ik wist natuurlijk niet wat ik kon verwachten, maar 30 pagina’s had ik op die termijn niet verwacht. Een eerste blik maakte al duidelijk dat dit een echt persoonlijk advies is. Ik heb gelijk gereageerd met: “Wow ik ga het bestuderen, hartelijk dank voor de snelle afhandeling”.
  Na één keer het verslag te hebben gelezen was ik verrast over de zorgvuldigheid van het verslag, maar vooral op de goede afstemming tussen onze vraag en de Sinjeur adviezen. Ik heb, zoals geadviseerd, het verslag nog een aantal keren doorgelezen totdat ik het geheel doorgrond had”.

  Mijn 10 jaren plan is bedoeld om met iedereen in gesprek te gaan

  “Ik ben er zelf mee aan de slag gegaan, heb goed nagedacht en alle opties overwogen. Thuis blijven is voor mij en mijn man erg belangrijk, maar we willen ook niet de kop in het zand steken. Ik heb dus een soort tien jaren plan gemaakt. We hopen hierover met iedereen in gesprek te kunnen gaan.
  En als het in de toekomst nodig is, zal ik zeker met Sinjeur contact opnemen om mij verder persoonlijk te laten begeleiden bijvoorbeeld bij het benaderen van zorgoplossingen die voor Jan en mij geschikt zijn”.

  Mw Storm te Apeldoorn*

  (de namen en plaatsen in dit verhaal zijn veranderd om de privacy te garanderen)

  Inschrijven blog